welcome to my blog.

Alhamdulillah!!
akhirnya terjadi juga blogku ini..
inipun secara tibe2 tak ku duga..hehehe
sebab dh xtau nak wat pe..PRAKTIKAL tp xder keje.
SO..Ape lg aku pandai2 aderkan koje tuk diri aku wat..
Maka telah terhasillah blogku ini untuk aku luahkan sglape yg terpendam dihati..so aku namakn BICARAHATIKUINI..

Monday, July 20, 2009

PeNGalaMan at PRaktIKal ( PUTRAJAYA)











Erm..pe ye nak mula dulu..

k lah macam2 sbnrye jd kat dri ni selama 2 bulan prktikal.de yg best de yg xbest, de yg bile igat cam lawak je..tp tulah bak kate org pengalaman 2 mgajar kita 2 b adult..right??hehehe

then cite yg mnariklah yg nak diciterkan..erm mase first nak dftar kat jbtn aku n kawan2 kami dibwak oleh sorg cam polis lbh krg lah..kat jbtn ni jmpe org brknaan..so smpai 1 saat dia benti de kat sorg encik ni..kami ni yg blur2 wat pertama kali nak lai ni igat tu org yg patut kami jumpe coz gaye polis ni cam org tu yg kami kene jumpe tbe aku ni gan muke selamber g lah kat depan encik tu yer meja..tibe en. tu wat muke pelik..dia wat muke pelik so muke aku lgilah pelik..sebab upayer bukn dia..maluyer aku!!!xtau nak letak kat ne..nak je aku sekeh2 polis yg bwk ktorg tu..tp xperlh bende nak jdi kan..but malu tetap malu..n aku tetap aku..hehehe

pastu cite ri kedua lak..

ri kedua lglah kabut mane xyer..tbe2 pintu grill umah sewa yg kami duduk tu xleh nak buka..dahlah nak kejar bas sume lagi..jenuh nak buka kunci tu..pisau, minyak sume ktorg gan akk kat umh sewa tu gune tp xmau2 buka jgk..lastly nasib baik terpikir nak test buka grill blkg..then alhamdulillah boleh..so legalah ktorg ni..mane xyer baru ri ke 2 xkkn nak wat hal xg keje or lmbt dtg kot..huhu macam2 kan!!!hehehe

citer lain lak..xigt ri kebape tah tp yg igat kisah ni berlaku pada tghr sabtu tp bape ri bulan x ku igt lak..citer ye aku terkunci kat dlm tandas(kat bhgn bawah kat dapur)kuang5..udhlh tndas ni tndas yg kami aggp plg panas kat umh sewa ni walaupun yg lain pon lbh krg hotton gak..hehehe..punyerlh tension xleh nak kuar dekat satu jam gak aku kene duk dlm tmpat mr.tan ni..cube lah korg bygkan korg kene duk lame kat dlm tmpat camtu..dahlah akk2 kat umah tu xbg ktorg pechkn pntu tndas 2..pastu tandas tu de tgkap hala ke dapur..so diorg suhlah aku keluar ikut c2 wlupon muat aku yg "kecik" ni lalu c2 tp payah oo..nak pnjat xpasai2 innalillah kat c2..huhu..kawan2 aku yg lain ni berusahalah mmbantu utk keluarkn aku..keciyan gak kat diorg..sbb pntu 2 mmg keballah..lbh krg pntu kebal gak wlupon juz kayu je..tp nak tendgyer mmg xlut..lats2 cam2 ush telh dilakukan dan tndgan kali yg kebape tah aku pon xigat nak kire..hehehe akhirye pntu tu brjye dibuka..huhu..pglaman2..

de lg yg xbest jd kat aku..

de 1 malam pas li brg n jln2 kat alamanda..ktorg pon balik dgn dijemput oleh sorg "driver" pastu ikotlah g 1 foodcot ni..klau ikot ktorg xnk ikot sbb nak balik dh penat n nak tgok AF akhir but dsbbkan kami ni hanya "menumpang" so ikot jelah..sampai je kat c2 aku teringt nak dgr AF kat radio ERA so nak miklah hp..tbe2 cari hp kat dlm beg xde..dh mule cuak dah..klau ilg xtaulah nak kate pe..fuh!!then pe lg gelabah lah jadiyer but wat "mantain" lg..hehe so suruhlah diorg test col..still on lg..bak kate org kebiasaannyer klu org lain dh dpt or mik mst dah offkan..so kami sume beraggpn still ade mayb terjatuh kat dlm kete..so aku pon terus g mntak kunci kat "DRIVER" g lah sorg2 kat parking aku bukalah pntu kete kat blkg tmpat aku duduk..aku cari2 xder pon..makinlah cuak..tibe2 aku pndg kat bwh kat tar betol2 kat pintu kete tu..hp aku yg tersyg tu terletak elok dan cantik..fuh pe lg mengucap syukur yg xterhingga..but pelik aku leh xdgr hp aku jatuh..tulah bak kate org lg aku ni..(xder kate atuk ke nenek ke..xhbis2 org)hehhee..klau bende nak jd tu sekejap je..tp ape2 pon alhmdlh...

erm de cite lain plk..

mase mggu2 terakhir ktorg kat putrajaya..(g jalan2 kat TAMAN BOTANI)

erm ktorg g sane ber4 aku,aida.k.aishah n k.zu(pks JAWHAR).Sampai kat sne tbe de prkhidmatan sewa basikal so leh raound2 kat taman ni gune basikal xdelah penat sgt..(1jam 4hinggit) So nak jdikan citerye si aida sibuk ajak ktorg naik basikal kateye dh lame xnaik..mule2 aku cam nak xnk sbb duit xbape nak ader..hehehe n lgpon dh lame xmain beskal ni..tp last2 dh dipujuk so naiklah..

tp wat aku lg cam xbest nak main sbb beskal racing..beskal rcing ni lain sikit..tp bawak gaklh sbb dh byr kan..so bawaklh gan nak kate terhegeh2 sbb dh lame xbwk xgaklh..hehhe..tp kan waktu mule nak ke area tempat leh ronda2 naik basikal ni..kitorg kene turn bukit udhlah bengkang-bengkok gan dh lame xbwk beskal yer..gan beskal racing yg xbape nak reti control ni..aku ni pon agak cuak2 nak turun bukit yg "BB" ni so aku asik brek2 je beskal ni..brek punyer brek sampai kat 1 selekoh yg dh hmpir nak sampai bwh aku terbrek agak kuat or mencengkam..so ape lg..BUMMMM..(hehehe..faham2 jelah)seb baik xder laki hahha..tapi diorg gelak habislah lg2 k.zu aku pon xleh than gak gelak sekali wlupon aku yg menjadi mangsa..huahuahua..tp kisah ni mmg jdi bhn gelak diorglh kat aku..udhlh dpt byak "tanda" sbb ni..but seb baik aku kuat hehehe..

LASTLY..ape2 pon pada aku ni sume kngan yg xdpt aku lupakan wlupon kbykknyer yg xbest2 ni jd kat aku(diorg xkene pon..aida,k.aishah n k.fad)geram2..hehehe but pada aku ni sume kngan terindah tuk aku mase LAI ri tu..coz bile diigat balik wat aku nak gelak je...heheh..tp aku se klau aida gan k.shah n k.zu igat lg diorg sakan gelakkn aku..hehhee so i wish thank 2 ALLAH 2 give me a chance 2 get this memories in my life..hehhee cewwwaahh..poyo jer aku ni..FINISH!!




No comments:

Post a Comment

Search This Blog